Despre Parannoya

Parannoya este o trupa de Hip-Hop fondata în anul 2005, in Piatra Neamț (România). Actualii membri componenți sunt: Killa (MC, producție) și Anormal (MC).

I. BIOGRAFIE:

2005: Ia naștere Parannoya

 

Bazele trupei au fost puse în primăvara anului 2005 de către Drey (Andrei Matei), atunci când l-a întâlnit pe Killa (Andrei Mariș). ,,La început Parannoya a fost un proiect, acum e totul. Mi-am câștigat demult dreptul de-a lupta, pentru ceea ce, ulterior, am obținut alături de un prieten drag. Mi-am conturat personalitatea, mi-am găsit identitatea muzicala, și asa Andrei a devenit Drey, în timp ce Killa devenea tot mai mult Andrei pentru mine.”- relatează Drey.

2006: 09mm

Datorita faptului ca lor nu le-a oferit nimeni o șansa de afirmare,  băieții hotărăsc sa ajute tinerele talente cu mijloacele pe care le au la îndemâna. Astfel, în 2006, formează primul crew din Piatra Neamț, 09mm Crew (numele fiind o aluzie la calibrul de 09mm, prin care încearcă sa demonstreze ca prin pași mici,se poate ajunge sus). In timp, proiectul ia amploare, iar 09mm devine mai mult decât un crew afiliat trupei, devine o mare familie.

Urmează diverse concerte, în mare parte în zona Moldovei. Tot în 2006 băieții sunt invitați la Radio Lynx, în Bucuresti, piesa “Pentru Totdeauna” fiind printre cele mai ascultate pe myband.ro, reușind sa intre intr-un top 10 al site-ului.

2007: ,,Parannoya provoacă reacții în lanț’’

La sfârșitul lui 2007 apare primul album, compilația “Parannoya prezintă 09mm Vol. 1”. Cea mai de succes piesa de pe album se dovedește a fi ,,Reprezint”, care, după cum spune și refrenul, ,,provoacă reacții în lanț”. Tot în 2007, au o colaborare cu casa de discuri Colosseum Entertainment din Norvegia, iar piesele lor sunt difuzate pe radio-uri de pe internet și în cluburi din Grecia, Italia și, bineînțeles, România.

2009: Al treilea membru

Majoritatea pieselor Parannoya erau produse în colaborare cu CLD (Claudiu Sandu), membru al crew-ului 09mm. In 2009, băieții hotărăsc ca CLD sa intre în formula Parannoya. ,,Cantam deja cu ei în toate concertele, dar înainte era trupa Parannoya și Cld, iar acum suntem doar Parannoya”, afirma CLD.

2010: Open Mic

Pe 14 mai 2010, are loc lansarea albumului ,,Parannoya prezintă 09mm Vol. 2”. Compilația este foarte bine primita de ascultători, doborând recordul la accesări pe majoritatea site-urilor pe care a fost încărcata.

Doua luni mai târziu, pe 22 iulie, este transmisa prima ediție a emisiunii ,,Open Mic”, alături de un concert live al trupei Parannoya. Moderata de Killa, ,,Open Mic” este prima emisiune locala de Hip-Hop, difuzata in direct la Radio M.

 2011 : Schimbări majore

Pe 20 aprilie 2011, ia naștere Parannoya Production, studioul trupei Parannoya.

Pe 10 septembrie 2011, din motive personale, Drey si CLD părăsesc trupa “Parannoya”. Asta nu înseamna ca proiectul Parannoya a luat sfârșit, din contra, o luna mai târziu a fost “recrutat” în echipa Anormal care împreună cu Killa au dat startul unei serii de proiecte noi.

Cum Killa și-a dorit dintotdeauna sa cânte alături de un band pe scena, în decembrie 2011 ne-am decis sa ne formam propriul band, primul membru fiind Mango la Chitara-Bass.

2012 : Inceput de an compromitator

In 25 Ianuarie 2012 , band-ul trupei începe sa prindă contur cu încă doi componenți , Teo la chitara electrica si Mahau la tobe.


Killa (Andrei Maris) este nascut pe 12 septembrie 1985, la Piatra Neamt. Pasiunea sa pentru acest gen muzical este descoperita inca de la o varsta frageda. Artistul povesteste cum a ajuns in posesia primei casete hip hop,caseta ce urma sa-i schimbe viata. “Cred ca aveam vreo sase ani când mama m-a dus la dentist sa-mi scoata cei doi incisivi centrali. Nu am vrut sã colaborez cu dentistul pentru cã mi-era frica, asa ca i-am scos singur în drum spre casa. Drept rasplata am primit o caseta cu MC Hammer”.
Activitatea sa muzicala incepe in anul 2004,cand pune bazele unei trupe (2Phat4U) ,in Iasi,alaturi de un prieten (Oddo). Lucrand ca DJ intr-un club din Piatra Neamt,il cunoaste pe Drey . Impreuna formeaza in 2005 trupa Parannoya.
Un an mai tarziu, cei doi infiinteaza  primul crew din oras , 09mm (9 milimetri).  “Avand în vedere ca mie si lui Drey nu ne-a oferit nimeni o sansa de afirmare, ne-am propus sa ajutam noi pe altii cu mijloacele pe care le aveam la indemana”, completeazã Andrei.
Apreciaza multi rapperi si poate spune ca a luat cate ceva de la fiecare, creandu-si un stil propriu. Printre preferatii lui se numara Nas, Eminem, Celph Titled, Lloyd Banks si multi altii. Spera ca in timp lucrurile sa se schimbe,iar hip hop-ul sa fie inteles de un numar cat mai mare de oameni.
Ii place sa-si petreaca timpul ascultand muzica si cantand. Este pasionat de filme, în mod special de drame si iubeste drumetiile la munte. “Imi place sa  iubesc si apreciez oamenii sinceri, cu simtul umorului si cei care au un simt estetic dezvoltat”. Detesta sa mearga la mare în Romania, mizeria din jurul lui si zilele posomorate. Nu asculta muzica etno si nu vizioneaza telenovele sau comedii proaste. Nu agreeaza ideea de a duce gunoiul si de a spala vase. “Nu-mi plac cei care vorbesc pe la spate, depresivii si pesimistii” .
In prezent,este student la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor,in cadrul Universitatii “Al. I. Cuza” din Iasi. Pe viitor ,doreste sã activeze in domeniul artistic si sa punã bazele unei afaceri care sa producã videoclipuri pentru tinerii artisti ( “Daca altii nu o fac, eu vreau sã sprijin talentele de oriunde” .).

Andrei  Nicolau a.k.a. Anormal s-a nascut la data de 10-09-1991 in Piatra Neamt. Pasiunea pentru hip-hop a inceput de la varsta de 12 ani cand a descoperit trupa Parazitii.

Prima piesa inregistrata se numea “Zece Cuvinte” si era pe un instrumental al trupei Parazitii. La scurt timp a colaborat cu un alt MC din Piatra Neamt pe nume Redal, inregistrand alaturi de el piesa “Absolut Natural”. Apoi , impreuna cu Redal a format trupa BPM, cea mai notabila aparitie fiind pe compilatia “Suflet De Copil” de la Kega Records cu piesa “Underground King”.

Trupa BPM a rezista 2 ani, fiind prezenta la mai multe evenimente locale, printre care si “Zilele Orasului Piatra Neamt”. Dupa plecarea lui Anormal din trupa a urmat un an de pauza iar in octombrie 2011 intra in componenta trupei Parannoya.

Mango : A inceput sa cante la bass de la 14 ani. Primul concert l-a avut la 15 ani, in sala unui liceu. De-a lungul timpului, mergand la facultate a participat in multe proiecte de Death Metal, Hardcore, Metal, Punk, si Pop . Acum a ajuns la Parannoya unde presteaza zi de zi alaturi de baieti.

Foloseste mai multe bassuri , preferatul lui momentan fiind cel pe care canta, adica un Cort Action 5 , cu corzi Dr. Neon, verde fosforescent.

Teo : La doar 15 ani jumate cat are, a fost cooptat in trupa Parannoya datorita faptului ca la varsta lui poseda cunostinte avansate (sa zicem) de chitara.

Chitara pe care canta este un BC RICH Warlock .

Informația nu este disponibila momentan.